کودکان کار؛ بچه هایی که با دنیای کودکی غریبه اند ۴

نگارنده در رابطه با کودکان کار و وضعیت اندوه بار زندگانی شان، تا کنون چندین مقاله نوشته اما در هیچ کدام تعریف مشخصی از “کودک کار” ارائه ننموده است؛ بنابراین در طی این مقاله با تعریف “کودکان کار” و همچنین شرح کوتاهی از روزمرگی های دردناک شان آشنا می شوید.

لطفن چنانچه پس از خواندن این مقاله دِلتان به درد آمد و توانایی کمک کردن بدین کودکان بینوا را دارید، با بنیاد کودک ایران تماس گرفته و به اندازه توان تان، کودک یا کودکانی را مورد حمایت خود قرار دهید.

بنیاد کودک به کودکان و نوجوانان محروم و فقیر ایرانی، امکان تحصیل و دانش اندوزی را داده و به ایشان شانس تازه ای برای زندگی جدیدی می بخشد؛ زندگی که در آن کودک یتیم و ماتم زده دیروز، بزرگسال تحصیل کرده و آینده دار فردا خواهد گشت و سختی ها و درد هایش، کم و کم تر خواهند شد.

کودکان درمانده و بی پناه کار، با عقده های روانی رشد کرده و نفرتی عمیق از جامعه و مردمانش در قلب ایشان ریشه می دواند که بعدها در بزرگسالی شان، دلیل اصلی ارتکاب جرایم وحشتناکی به دست این کودکان بیگناه است. انسانیت حکم می کند که ما باید به کمک ایشان بشتابیم.

کودکان درمانده و بی پناه کار، با عقده های روانی رشد کرده و نفرتی عمیق از جامعه و مردمانش در قلب ایشان ریشه می دواند که بعدها در بزرگسالی شان، دلیل اصلی ارتکاب جرایم وحشتناکی به دست این کودکان بیگناه است. انسانیت حکم می کند که ما باید به کمک ایشان بشتابیم.

چنانچه ما همچون همیشه و نسبت به هر رخداد تلخی که در چند قدمی مان صورت می گیرد، بی تفاوت باشیم و چشمان مان را بر روی هر حقیقت دردآوری ببندیم و به جای فریاد اعتراض بر آوردن با سکوت سرسام آوری پاسخ هر نامردمی را بدهیم، هیچ تغییری در زندگانی های مان شکل نخواهد گرفت و تا زنده ایم باید بابت نفس کشیدن زیر سایه اختناق و استبداد، زجر بکشیم؛ بالاخره باید این انقلاب را از یک نقطه ای آغاز کرد و آن نقطه باید جایی، درون هر انسانی باشد.

عده ای در رابطه با کمک به کودکان کار می گویند: “نمی شود به کودکان کار و محروم کمک کرد زیرا تعداد کودکان کار و یتیم و فقیر بسیار زیاد است، هر چند تایی شان را هم که نجات بدهیم، باز چند هزار نفری باقی می مانند، پس باید نشست و دید که چه خواهد شد.!”

کسانی که اینگونه می اندیشند، همان مردمانی هستند که می گویند: “ظلم و ستم و دیکتاتوری در همه جای دنیا هست، گرانی در تمامی کشورهای جهان بیداد می کند و بیکاری گریبان جهانیان را گرفته است؛ ایران ما هم یکی از کشورهای جهانِ غرق در مشکلات می باشد و کاری از دست ما برای نجات وطن مان ساخته نیست.”

اینگونه استدلال ها را تنها می توان از زبان انسان های ترسو شنید؛ انسان هایی که از انجام هرگونه حرکت تازه ای هراس داشته و از تغییر وحشت دارند. کسانی که حاضر نیستند به صورت جهان پیرامون شان دست زده و ترکیبش را به هم بریزند؛ کسانی که به هر فاجعه ای عادت کرده و به هر خفت و ذلتی، فقط به قیمت چند روز بیشتر زنده ماندن تن می دهند.

در ایران چهار تا پنج میلیون کودک کار وجود دارد و جمعیت کشور ایران، بیش از هفتاد میلیون نفر است. اگر هر ایرانی، صد تومان برای کمک به کودکان محروم و فقیر ایرانی، به حساب بنیاد کودک بریزد؛ آینده تمامی کودکان کار تأمین خواهد شد و آن بینوایان دیگر شب و روزشان را در پارک ها و خیابان ها و کوچه های سرد و تاریک، نخواهند گذراند.

یا اگر ایرانیانی که هر ساله به زیارت مکه می روند، پولی را که خرچ سفر به عربستان می نمایند، به دست مسئولین بنیاد کودک برسانند؛ هزینه چندین سال زندگی بسیاری از کودکان تحت پوشش بنیاد فراهم خواهد آمد. اما تمامی این انسان دوستی ها نیازمند یک اتحاد و همبستگی ملی می باشند و بدون اتحاد، همچون امروز و سال های گذشته، هیچ کاری به پیش نخواهد رفت.

کودکان بینوای کار، با دنیای کودکان غریبه اند؛ از لذت ها و شادی ها و بازی های دوران کودکی محروم گشته و تا چشم باز نموده اند، خود را در لا به لای جمعیت بی رحم و سنگدل آدم بزرگ ها پیدا کرده اند و برای فروختن یک بسته آدامس، هر روز چندین متر در پس هم میهنان شان، می دوند. به گمان نگارنده مظلوم ترین و بی دفاع ترین و آسیب پذیرترین قشر جامعه امروز ایران، کودکان بینوای کار هستند که وضعیت زندگی شان، دل هر انسانی را به درد می آورد.

در این ویدیو مشاهده می کنید که بازیگران و هنرمندان نامی ایران زمین «بنیاد کودک» را به بینندگان معرفی می نمایند.

تعریف کودکان کار:
کودکان کار به کودکان کارگری گفته می‌شود که به صورت مداوم و پایدار به خدمت گرفته می‌شوند. کار کودک نزد بسیاری از کشورها و سازمان‌های بین‌المللی فعالیتی استثماری تلقی می‌شود.کار کودکان بسیار معمول است و می‌تواند شامل کار در کارخانه، معدن، روسپی‌گری، کشاورزی، کمک در کسب و کار والدین، داشتن کسب و کار شخصی (مانند فروش غذا) یا کارهای نامتعارف باشد.

ناپذیرفتنی‌ ترین شکل‌ های کار کودکان استفاده نظامی از کودکان و تن‌ فروشی کودکان است. موارد کم‌تر جنجالی و معمولن قانونی (با بعضی محدودیت‌ها) شامل کار کشاورزی در ایام تعطیلی مدرسه (کار فصلی)، کسب و کار خارج از ساعات مدرسه و همچنین بازیگری یا آواز خوانی کودکان می‌باشد.

کار کودک در درجات مختلف در طول تاریخ وجود داشت اما با آغاز سواد آموزی همگانی و تغییراتی که در شرایط کار طی صنعتی شدن به وجود آمد و ظهور مفاهیم حقوق کارگر و حقوق کودکان مورد نقد و بحث عمومی قرار گرفت. کار کودکان همچنان در جاهایی که سن ترک مدرسه پایین است شیوع دارد.

بر اساس آمار سازمان جهانی کار (ILO)، سالانه ۲۵۰ میلیون کودک ۵ تا ۱۴ ساله در جهان محروم از کودکی می‌شوند. طبق این آمار ۱۲۰ میلیون‌نفر از آنها وارد بازار کار شده و مشغول به کار تمام‌ وقت هستند. ۶۱ درصد این کودکان در آسیا، ۳۲ درصد در آفریقا و ۷ درصد در آمریکای لاتین زندگی می‌کنند. قاچاق انسان از راه‌های عمده وارد کردن این کودکان به بازار است. به جز کارگری برده‌وار، روسپی‌گری و فروش اعضای بدن کودکان، از دیگر سرنوشت‌های کودکان قاچاق است.

  • Esmico

    بچّه‌هایِ کار

     sd
    بچّه‌هایِ کار وُ کار و ُکار

    بچّه‌هایِ زارِ زارِ زار

    بچّه‌هایِ بادبادک، کاغذین‌ گُلها

    بچّه‌هایِ سلام سلام وُ خانم و آقا

    بچّه‌هایِ بیار وُ بدو وُ بیا

    وگرنه، پس‌گردنی وُ سیلی و تیپا

    بچّه‌هایِ بی تاب سُرسُره‌ها

    بازی وُ خنده و لولو وُ قاقا

    بچّه‌هایِ «بابا نان نداشت بدهد.»

    مادر از غُصّه، جان به‌ در نبرَد

    بیگانگانِ نوازش وُ بوسه

    دیوانگانِ تجاوزِ کوسه

    بچّه‌هایِ همیشه خرابه خواب

    زاده‌ی ستم وُ ترس وُ اضطراب

    پدرسوخته‌هایِ فقر وُ اعتیاد

    سوت‌ سوتَک‌زنانِ کوچه‌هایِ باد

    بچّه‌هایِ رامِ چِندِرغازها

    شِندره‌پوشانِ شهرِ آزها

    می‌فروشند شاید گُلی به شما

    با پیکِ ناگفته‌ای برایِ خدا

    غمنامه‌ای به خون سرشته‌شده

    زیرِ بارانِ اشک شُسته شده

    قصّه‌ی تلخِ کودکانِ فقیر

    کوچولوهایِ بی‌گناهِ اسیر

    رهاشده میانِ گلّه‌ی گُرگ

    در درندشتِ شهرهایِ بزرگ

    بچّه‌هایِ کار وُ کار وُ کار

    بچّه‌هایِ زارِ زارِ زار.
    سیّاح تبریزی

  • Aghajoon

    دلخوش به این نباشید که نفت را مجانی میکنیم ، لاستیک هواپیما میترکانیم ، موز را کیلویی ۳۰۰۰ تومان میکنیم، شیر ۵ ریالی را 
    هزار و پانصد تومان میکنیم، گوشت کیلویی هفت تومان را بیست هزار تومان میکنیم ، معنویات شما را بالا میبریم ، دروغ را در
    کشور گسترش میدهم ، جاسوسی را همگانی میکنیم ، بیسوادان را در راس امور میگذریم ، نجلس را جای چاقو کشان میکنیم ، تنها
    به این دلخوش نباشید .

  • Aghajoon

    دلخوش به این نباشید که نفت را مجانی میکنیم ، لاستیک هواپیما میترکانیم ، موز را کیلویی ۳۰۰۰ تومان میکنیم، شیر ۵ ریالی را هزار و پانصد تومان میکنیم، گوشت کیلویی هفت تومان را بیست هزار تومان میکنیم ، معنویات شما را بالا میبریم ، دروغ را درکشور گسترش میدهم ، جاسوسی را همگانی میکنیم ، بیسوادان را در راس امور میگذریم ، مجلس  را جای چاقو کشان میکنیم ، تنهابه این دلخوش نباشید .( نهضت بر ملا کردن دروغ های خمینی شیاد ).

  • Desbiliun

    لواط ملا درمسجدhttp://holycrime.com/CrimeDoc6…این آقای حجت الاسلام و المسلمین در خانه خدا مشغول لواط است . حالا آقای خدا کجا تشریف داشتند که اجازه دادند در خانه اش چنین بی ناموسی هایی صورت بگیرد داستان دیگری است . این آقای حجت الاسلام و المسلمین برای اینکه زانوی مبارک شان هنگام لواط خدای نکرده صدمه ای نبیند عمامه مبارک شان را پیامبر گونه در آورده اند و زیر زانوی خودشان گذاشته اند تا این عمل انقلابی – اسلامی شان را راحت تر انجام دهند . بعید نیست فردا پس فردا این آقای حجت الاسلام و المسلمین ؛ وزیری ؛ وکیلی ؛ استانداری ؛ نماینده مجلسی بشود و به مقام عظمای آیت اللهی هم ارتقا پیدا کند این ویدیو را ببینیدو بر بیچارگی ملت ما بگریید .!