بشر کنجاو و ماجراجو
انسان موجودی ماجراجو و کنجکاو است که نمی تواند بر جای خود آرام بنشیند و به یک چیز یا چند چیز و یا به زندگی بی دغدغه و آرام در یک مکان خشنود باشد. روح طغیان گر او وی را وادار می سازد که مانند اسفند بر روی آتش همواره جزجز کند و هردم در تب و تاب، بالا و پایین بپرد. گرچه این ویژگی ها، زندگی را تا اندازه ای بر انسان دشوار ساخته و با وجود حرص و اشتهای زیاد هرلحظه او را به راهی می کشاندو در مسیری ناشناخته و گاهی خطرناک می برد، ولی در برابر این ناآرامی ها، گسترش و پیشرفت دانش بشری است که راه را برای آیندگان شفاف تر، بازتر، و آسان تر می سازد.
تحول سکونت در انسان
انسان های نخستین برای در امان بودن از حمله جانوران، و فرار از گرما و سرما، به درون غارها پناه برد. آنگاه به دلیل جابه جا شدن برای دامپروری و همچنین داد و ستد و معاملات پایاپای، به ناچار چادر نشینی را خانه و مسکن خود قرار داد.کشاورزی و باغداری او را به ساختن آلونک و اطاق، و در شرایط بهتر و بالاتر، خانه وساختمان های بزرگتر در ده و شهر واداشت.
طبع بلند پرواز انسان
انسان اگر بال داشت، پرواز کننده خوبی بود. هم اکنون نیز با نیروی بدنی محدود ولی با دریایی از تفکر و اندیشه توانسته بدون بال پنجه بر آسمان ها بیافکند و دریاها را در نوردد. امروزه نه تنها خانه ها از آلونک بودن و خانه خشت و گلی دوران گذشته دور گشته، بلکه کاخ ها و بناهای زیبا و شگفت انگیز سرشار از هنر معماری در بیشتر نقاط جهان به چشم می خورد. خانه هایی که در بالای تپه و کناره کوهها، و یا بر روی رودخانه ها و کناره دریاها انسان را به حیرت وا می دارد.
آروزهای دیگر انسان
آرزوی بعدی بشر زندگی در کرات دیگر مانند کره مریخ، زندگی درزیر اقیانوس ها، و کمترین آن زندگی بر روی آبهای مواج دریاها و اقیانوس ها است. زندگی در کرات دیگر با توجه به شتاب تند اکتشافات و نو آوری ها، بی گمان تا چند دهه دیگر شدنی است. زندگی در دل دریاها و اقیانوس ها هم از آرزو گذشته و کم و بیش در حال برنامه ریزی است. ساده ترین نوع زندگی رؤیایی، زندگی بر روی آب است که هم اکنون به اجراء درآمده و پیش بینی می شود که در آینده ای نه چندان دور، با شهرک های سیار بر سطح اقیانوس ها که از خانه های گوناگون و کنار هم در حال حرکتند، برخورد خواهیم نمود.
گزارش خانه شناور
روزنامه دیلی میل در تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۱۳ (۱۸ آذرماه ۱۳۹۲) گزارشی دارد از آغاز ساختن خانه های شناور. این خانه ها که هرکدام بر روی سکوی شناوری سوارشده، به وسیله آرشیتکت فرانسوی میلتر مالسیو Myitr Malcew در سنگاپور طراحی ساخته می شود. برای ساختن این خانه های شناور نکات زیر گرفته شده است:
* به آسانی می تواند کنار ساحل و تفریح گاهها پهلو بگیرد و بایستد.
* خانه سوار بر سکوی شناور می تواند در هر نقطه دلخواه از سکو جداشده و در محل های مورد خواست مانند جای خوش آب و هوا نصب و جایگزین شود.
* خانه طوری طرح ریزی شده که افراد در آن دید کامل از هر سو داشته و بتوانند جایگاههای پهلو گرفتن و اقامت بعدی خود را بر گزینند.
* درها، پنجره ها، ستون های شیشه ای و پرده ها چنان طراحی و ساخته شده اند که افراد خانه به خوبی همه دیدگاه و منظرها را می بینند در حالی که خود از شر دید مزاحمین و افراد کنجکاو در امانند.
* سالن ها و اطاق ها آن چنان طراحی شده اند که می توان بنا به خواست و نیاز افراد درون کشتی، آن ها را کوچک و بزرگ، و یا تغییر شکل داد.
از آنچه گذشت:
فکر و اندیشه بشر همیشه به دنبال آمال و ارزوها در حال پروازبوده است. بشربی بال، با دیدن پرندگان آروزوی پرواز داشت. با نوآوری و اختراع هواپیما توانست بر آسمانها دست یابد. اندیشه شنا و غوطه ور شدن مانند حیوانات دریایی، او را به اندیشه ساختن کشتی و زیر دریایی واداشت. هم اکنون از زندگی یکنواخت آنهم در یک نقطه و جایگاه زمین خسته شده و به دنبال خانه های سوار بر سکوهای شناور است تا در سرتاسر اقیانوس ها و دریاها که سه برابر خشکی رویه و مساحت دارد به گردش و مناظره طبیعت گرداگرد خود پردازد و هرکجا اراده نمود خانه خود را از سکوی سیار جدا نموده در جایی و مکانی جایگزین شود.
بی گمان، گام بعدی در بلند پروازی و آرزوهای پر طول و دراز انسان، پرواز و سکونت در کراتی دیگر مانند مریخ است، که آنهم چندان آرزوی تخیلی نیست و تا چند دهه دیگر به قدرت دانش و تکنولوژی انسان، و نه با دعا و جنبل و استخاره و مانند آن عملی خواهد شد.