۳۰۰ شرک اقماری سپاه اقتصاد ایران را فلج کرده اند
سپاه پاسداران با داشتن بیش از ۳۰۰ شرکت اقماری نبض اقتصاد ایران را در دست داشته است و دهها میلیارد دلار از سرمایه های کشور را سالانه به یغما برده است. پیش از این محمود احمدی نژاد بدون اشاره مستقیم ، سپاه پاسداران را به دست داشتن در قاچاق کالا و واردات میلیارد دلاری از طریق اسکله های خود متهم نمود. اما با توجه به نزدیکی احمدی نژاد به سپاه و حضور تعداد زیادی از سپاهیان در دولت و مجلس ، عملا نخواست و شاید نتوانست با تخریب گسترده اقتصادی سپاه مقابله نماید.
قرارگاه خاتم الانبیا بعنوان بزرگترین پیمانکار در پروژه های نفتی و سدسازی و پتروشیمی همواره مورد لطف رهبر ایران بوده است. رهبر ایران با امید بستن به نیروهای فاسد و بی تخصص سپاه امید داشت بتواند پروژه های ناتمامی را که شرکتهای خارجی بدلیل تحریمها رها کرده بودند ، به سر انجام برساند. خیالی باطل که تنها باعث هدر رقتن دهها میلیارد دلار شد و کوچکترین تأثیری بجز میلیاردر شدن سرداران سپاه نداشت.
اقتصاد مقاومتی که خامنه ای و اطرافیانش از آن دم می زدند و می زنند، تنها باعث هدر رفتن منابع ملی و ثروتی باد آورده برای گروه خاصی شد. افراد نو کیسه ای که خود و آقازاده هایشان در شمال تهران با خودروهای لوکس میلیاردی در حال به سخره گرفتن مردم ساده دل ایرانند.
پروژه های سپاه و کارخانه های زیر نظر آن بسیار نا کارامد و طبل توخالی بوده اند که بصورت کلی به برخی از آن می پردازیم.
پروژه های نفت و گاز
سپاه نه کار فرهنگی می کند و نه مدرسه و بیمارستان برای مردم ساخته است. عمده کار سپاه در پروژه های نفت ، پتروشیمی و سد سازی بوده است. همچنین پروژه های وزارت راه را نیز بر عهده گرفته است… چرا؟ چون پول در اینجاهاست و از ساختن مدرسه که پولی نصیب سپاه و برادران مخلص آن نخواهد شد.
پروژه های عظیم استخراج و اکتشاف را که تنها یکی دو غول دنیا مانند شل و توتال انجام میدهند به سپاه رسید! پس از صرف میلیاردها دلار و سالها وقت، هیچ یک به نتیجه نرسید و ایران نه توان افزایش استخراج گاز را از حوزه فارس جنوبی دارد و نه حتی می تواند یک قطره نفت از آن استخراج کند!
پالایشگاهها و پتروشیمی های مختلفی در جای جای کشور به سپاه واگذار شده است که آنها هم پس از صرف میلیاردها دلار و سالها زمان، جز دسته گل و خرابکاری چیزی بدست نداده است !
پروژه های سدسازی
یکی از مشکلات بزرگ ایران کم آبی است. سد سازی در دنیای امروز جایگاه کمی دارد و معمولا بجای سدهای عظیم از مدیریت آبخیز وسیله درختکاری و ایجاد بندهای کوچک در مسیر سیلاب استفاده می شود، اما در ایران بصورت ۱۰۰ سال پیش عمل می کنند و با ساختن سدهای عظیم کل اکوسیستم و آبخیز کشور را با بحران مواجه نموده اند. اما چرا در ۲۰ سال گذشته این همه سد در کشور افتتاح و طراحی شده است؟ براستی ایران ظرفیت این تعداد سد بزرگ را دارد؟ پاسخ ساده است، طبیعت و اکوسیستم ایران برای سپاه مهم نیست! آنچه مهم است درآمد ناشی از ساخت سدهاست.
علاوه بر مشکل بالا ، مشکل اصلی در ساخت سدها توسط سپاه چیز دیگری است. بیشتر سدها بدون مطالعات زمین شناسی ساخته شده اند. سدهایی که عمدتاً بر روی زاگرس بنا می شوند باید کاملا مطالعه شود که درگیر نشتی آب و نمک نگردند. سد کرخه ، سد تنگاب ، سد داریان و گتوند تنها نمونه هایی از دسته گل برادران قرارگاه خاتم است. از یکی چنان آب نشت می کند که امکان حفظ آبگیر نیست! از یکی نمک نشت می کند و باعث شوری شدید کارون می شود. یکی بدون مطالعه حوزه بالادست در مکانی ساخته شده است که چشمه ها و منابع حیاتی را نابود کرده است و دیگری آبی ندارد که آبگیری کند!
مدیریت کارخانه ها
برادران سپاهی انواع کارخانه های بزرگ کشور را در دست دارند! از نساجی و سیمان تا خودرو و هر آنچه فکرش را بکنید. این کارخانه ها هم پس از مدیریت سپاه دچار ضرردهی شده اند و حقوق کارگرانش معمولا پرداخت نمی شود. مدیریت نادرست و عدم بازسازی و بهینه سازی خطوط تولید باعث شده است که بیشتر این کارخانه ها در آستانه ورشکستگی و اخراج کارگران خود قرار گیرند.
اما کوچکترین وجدان کاری را در برادران سپاهی نمی توان یافت و ایشان از این بابت که این کارخانه ها را مفت بدست آورده اند ، چوب حراج بر زمین آنها زده اند و عملا بیکاری کارگران کوچکترین تأثیری در ایشان ندارد! کارخانه های متعددی در استانهای مختلف کشور بخاطر بی توجهی سپاه تعطیل شده و خواهند شد.
مخابرات و اینترنت
اپراتورهای تلفن همراه و شرکت زیرساخت اینترنت متعلق به سپاه هستند! سپاه این شرکتها را بعنوان بخش خصوصی بدست آورد. در آمد هزاران میلیارد تومانی حاصل از تلفن همراه و اینترنت در اختیار سپاه است. شنود و فیلتریگ و کنترل اطلاعات ، از اهداف سپاه در خریداری شرکتهای مخابراتی دولت است. امروز در ایران کلیه مکالمات و کلیه پهنای باند اینترنت در اختیار سپاه است و هر کاری که خواسته است با آن انجام داده. مکالمات مقامات بلندپایه ایران وسیله سپاه شنود می شود و کلیه سایتهای داخلی تحت کنترل این نیرو هستند. سپاه به هیچ عنوان در برابر مردم و دولت پاسخگو نیست و وزرای ارتباطات دولتهای مختلف هم از نداشتن اختیار در این حوزه گله کرده اند و عملا دستشان در پوست گردو است!
انتقا روحانی از سپاه
حسن روحانی بدون نام بردن از سپاه پاسداران بطور ضمنی اعلام کرد که یک دستگاه فاسد در کشور ، مانع پیشرفت شده است. همه می دانیم که این دستگاه فاسد همان سپاه است که امروز روحانی متوجه قدرت اقتصادی و سیاسی آن شده است. دایناسور و هیولایی که ساخته همکاران و همفکران خودش است و امروز به بلای جان اقتصاد کشور بدل گشته است.
روحانی ظاهراً قصد دارد آرام آرام دست سپاه را کوتاه کند و پروژه های عظیم را به شرکتهای خارجی واگذار نماید. یکی از فرماندهان سپاه با انتقاد از این قصد روحانی بر تداوم اقتصاد مقاومتی و عدم اجازه به ورود شرکتهای خارجی تأکید نموده است. این یعنی مقاومت و درگیری پشت پرده ای میان دولت روحانی و سپاه برای بدست آوردن پروژه های کلیدی کشور در جریان است. فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء با اعلام برنامه ۱۷ سد جدید از دولت روحانی خواسته است که برای اجرای این پروژه ها به سپاه پروانه بدهد. این در حالیست که دولت روحانی از کنسل شدن این سدهای تازه خبر داده بود و پروژه های آنها را از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی مضر دانسته بود.
جنگی در پشت پرده میان دولت و سپاه
تلاش دولت روحانی در تضعیف سپاه و کوتاه کردن دست آن از منابع کشور در پروژه های میلیاردی مضر و کم بازده حکایت از یک جنگ نرم میان دولت و سپاه دارد. بسیار بعید است که بتوان تصور نمود که روحانی برنده این میدان باشد. سپاه پاسداران همانند یک شبکه عنکبوتی در تمام قسمتهای سیاسی و اقتصادی و حتی اجتماعی کشور دخالت مسقیم دارد و دولت در برابر سپاه یک کارگزار و مستخدم ساده است.
از طرفی این تقابل میان حسن روحانی ممکن است به رسانه ها کشیده شود که قطعا روحانی تلاش خواهد کرد حداقل در عرصه رسانه ای برنده باشند. هرچند با دردست داشتن صدا و سیما و کل اینترنت و مخابرات کشور بسیار بعید است که روحانی در این کارزار هم برنده باشد!
بنابر این به نظر می رسد تا زمانی که خامنه ای از سپاه بعنوان تنها حامی بی چون و چرای خود حمایت بنماید، چه روحانی و چه هر رئیس جمهور دیگری توان و اختیارات کافی را برای کوتاه کردن دست سپاه را نداشته باشند. شاید تنها برگ برنده روحانی حمایت شرکتهای خارجی برای حضور در پروژه های ایران است که این می تواند به حذف تدریجی سپاه در چند پروژه از جمله پارس جنوبی بیانجامد. چیزی که در آینده باید نظاره کرد و دید که سپاه حاضر می شود در برابر حضور خارجیها دست از منافع اقتصادی خود بکشد ، یا نه!