هماهنگ کردن کابینه با اعلی حضرت
یکی از نقدهایی که به محمد رضا شاه می شده است این بوده که نخست وزیران مجبور بوده اند گروه کابینه خود را از میان افراد مورد نظر شاه انتخاب نمایند. این مسأله ای بود که پیش از انقلاب بشدت مورد توجه مخالفان شاه می بود.
امروز اما می بینیم که آشکارا و بی هیچ شرمی ، حسن روحانی فهرست کابینه را به مقام عظمای ولایت داده است تا پیش از رأی اعتماد نمادین اصطبل بهارستان به آنها ، اعلیحضرت خامنه ای این افراد را تأیید فرمایند!
پس از نمایش انتخابات و دعوای جناحی روحانی با خامنه ای و سپاه ، به نظر می رسد که او چاره ای جز سازش ندیده است. شعارهای توخالی روحانی در انتخابات ، هیچ یک جامه عمل نپوشیده اند، حسن روحانی بازنده این انتخابات نیست ، برنده آن هم نیست. بازنده انتخابات ریاست جمهوری ، مردم بودند و برنده آن هم رهبر معظم !
آنچه را روحانی در بوق و کرنا کرده بود ، سالهاست که زمزمه مردم کوچه و بازار بوده است؛ حسن روحانی چیزی در چنده ندارد بجز رأی مردم. او بخوبی می داند که در صورت خشم رهبر و سپاه ، و لبریز شدن آن کاسه ، ممکن است سرنوشتی همچون احمد خمینی ، بنی صدر یا دست کم میرحسین موسوی داشته باشد.
اینکه حسن روحانی چکار می تواند بکند ، راستش خودش هم بهتر می داند که کار زیادی از وی بر نمی آید . در نظام ولایت فقیه چینش مهره های قدرت به گونه ای هست که رییس جمهور ، کارگزار دیگر ارگان هاست . کوچکترین لغزش رییس جمهور به معنی طوفان مجلس ، قوه قضائیه و رهبر علیه وی خواهد بود . سناریوی که مجری آن می تواند سپاه باشد. حسن روحانی که از سابقه امنیتی برخوردار است بخوبی با این چالش آشناست و به همین دلیل تسلیم رهبر شده است و بعنوان وکیل الدوله عمل نموده است. خبرهای درون دولت چندان دلپذیر نیست ، چرا که روحانی در پشت پرده هم با رهبر و هم با سپاه پاسداران توافق نموده است و عملاً دولت ۴ سال آینده را مطیع آنها نموده است.
تسلیم برابر سپاه
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت مسائل مربوط به پیمانکاری بین دولت و سپاه نیز تا حدودی حل شده و درحالحاضر قرارگاه خاتمالانبیا در مواردی که در توان پیمانکاران داخلی است، وارد نمیشود.
غلامرضا تاجگردون اظهار کرد: در چند سالی که با دولت و مجموعه دفاع کار کردهام، حداقل در امور اجرائی و تأمین منابع، نگرانی از سوی دولت برای بخش دفاع و بهویژه سپاه در حوزه عملیاتی و مقاومتی وجود نداشته است.وی افزود: دولت کمکهای مؤثری برای بخش دفاع داشته و اگر در حوزه اقتصادی و پیمانکاری ضعفهایی بوده، نباید آن را به کل شاکله دفاع تعمیم بدهیم، البته در این چهار سال برخی مسائل هم تعریف شده، چه در زمینه نرخگذاری، ورود به عرصه پیمانکاری و شرکتهای وابسته به سپاه، موضوعات حل شده و سطحبندی انجام شده است. در اموری که بخش خصوصی نمیتواند شرکت کند، قرارگاه ورود میکند و دیگر در هر کاری وارد نمیشود، در واقع سطحشان را با فعالیتها تنظیم کردهاند؛ برای مثال دیگر در قراردادهای ۵۰، ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیارد تومان و در مواردی که در توان پیمانکاران داخلی است، وارد نمیشوند.
این اظهارات عملاً عقب نشینی دولت روحانی است. قرارگاه خاتم همچنان در اقتصاد کلان حضور خواهد داشت و مافیای قدرت همچنان اقتصاد را با سیاست و تفنگ در هم خواهد آمیخت!
اعتراض علی مطهری به روحانی درباره هماهنگ کردن کابینه
علی مطهری که همواره از مدافعان حسن روحانی بوده است ، نسبت به هماهنگ کردن روحانی درباره اعضای کابینه با رهبر به وی هشدار داد.
سخنان نزدیکان حسن روحانی درباره «هماهنگی» او برای انتخاب اعضای کابینه، با واکنش هایی از سوی برخی چهره های سیاسی و نمایندگان مجلس روبرو شده است. علی مطهری نایب رئیس مجلس این کار را موجب ایجاد «محدودیت» دانسته است و نسبت بدان هشدار قانونی داده است.
اسحاق جهانگیری دو روز پیش گفته بود حسن روحانی در حال «مشورت با ارکان نظام» برای تشکیل کابینه دوازدهم است. پیشتر عبدالله ناصری از اصلاح طلبان نزدیک به دولت هم گفته بود روحانی برای انتخاب کابینه دیداری با رهبر خواهد داشت.
از زمان خمینی رسمی نا مبارک وجود داشته است که در انتخاب تعدادی از وزرای کابینه ، این رهبر بوده است که نقش اساسی را ایفا می نموده است. نمونه آشکار آن دعوای معروف احمدی نژاد با خامنه ای درباره حیدر مصلحی و خانه نشینی دو هفته ای احمدی نژاد می باشد که به عقب نشینی احمدی نژاد و خشم همیشگی خامنه ای از او انجامید.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس درباره اقدام روحانی گفت: روش ایشان که قبل از ارائه اسامی کابینه پیشنهادی به مجلس، اعلام میکنند که این اسامی خدمت مقام رهبری ارائه شده، کار درستی نیست و باعث میشود امکان اظهار نظر درباره این گزینه ها محدود شود.
همچنین غلامرضا حیدری نماینده دیگر مجلس هم انتقاد کرده و گفته است : اگر نمایندگان مردم در مجلس بنا به وظیفه قانونی به برخی وزرا رای مخالف دهند، توجیه و بازتاب این عمل دربرابر تایید رهبری چه خواهد بود؟
ولایت فقیه معضلی که همیشه حاضر است!
حضور رهبر در انتخابات با شورای نگهبانش و دست چین کردن نامزدها کافی نبود، او اعضای کابینه را نیز تعیین و تأیید می نماید! این کار روحانی البته از این روست که گروه زیادی از نمایندگان مجلس عملا وکیل مردم نیستند و مطابق خواست رهبر عمل می کنند و نه مردم! بنابراین روحانی آشکارا این موضوع را به چالش گرفته است و نشان داده است که مجلس فعلی دکور است ؛ یعنی بالاتر از اصطبل ، باید به مهتر اسبان مراجعه نمود تا کابینه چینش شود.