گذرنامه معرف چیست؟
گذرنامه ظاهراً نام و مشخصات یک فرد را در بر می گیرد، ولی در حقیقت شناسنامه و معرف حکومت کشوری است که در آن جا صادر شده است. به گفته دیگر؛ اعتبار و ارزش یک گذرنامه، نشان دهنده اعتبار یک کشور و حاکمان بر آنست. امروزه بر کسی پوشیده نیست که هرایرانی، با احساس حقارت و شرمندگی، گذرنامه بی محتوا و بی ارزش خود را در مرز ورود به کشورها به دست مأموران می دهد و بیشتر بارفتار موهن و زشت آنان روبرو شده، و با خفت و خواری و خودخوری از آنان جدا می گردد.
گذرنامه در رژیم گذشته
در دوران رژیم گذشته، با وجود کمبودهای آزادی سیاسی، گذرنامه ایرانی دارای ارزش والا و برجسته بین المللی بود. با آن گذرنامه یک ایرانی می توانست به بسیاری از کشورهای جهان بدون نیاز به ویزا رفت و آمد کند. شماری از کشورها مانند کشورهای کمونیستی و یا سوئیس در اروپا که درخواست به ویزا داشتند، به آسانی و بدون درد سر حتی در بسیاری از حالات در ورود به مرز آن کشورها، ویزای ورود بدان کشور صادر می گردید و نیازی به رفت و آمد و سرگردانی نداشت.
بی اعتبار کردن هر ایرانی، سیاست رژیم ضد مردمی است
رژیم ضد ایرانی ولایت فقیه از آن جا که خود با آن افکار ارتجاعی و خمیده ضد بشری جایی در کشورهای دیگر، و میان مردمان آزاد اندیش جهان ندارد، تا کنون به روشهای گوناگونی امکان مسافرت و دیدار ایرانیان از کشورهای دیگر را محدود و مسدود ساخته است. آخر یک آخوند با آن مغز عقب مانده و آن پوشش مسخره و چندش آور، جایی را برای مسافرت خود در جهان نمی یابد تا بدانجا سفر کند. پس چه بهتر که مردم نیز همچنان در بند بمانند و راهی به جایی نداشته باشند.
از سوی دیگر، با آنهمه کارهای تروریستی و آدم کشی که رژیم در کشورهای گوناگون انجام داده، ارزش و اعتباری برای خود به جای نگذاشته است. اینجاست که مهر جمهوری اسلامی، یعنی مهر نحوست، تروریستی، و آشوب طلبی است که بر هرگذرنامه می خورد و دارنده آن را نیز در نزد جهانیان لکه دار، و بی اعتبار می سازد.
پاسپورت ایرانی؛ از عرش تا فرش
این عنوان سایت روز نوشته محمد رضا یزدان پناه در تاریخ چهارشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۱ است. این نوشته مستند و پر محتوا تحقیقات سعید پیوندی، استاد جامعه شناسی در دانشگاه پاریس را نیز در بر می گیرد.
بنا براین گزارش که از آمار و بررسی های “هنلی و شرکا” در گزارش سال ۲۰۱۲ آمده است، گذرنامه ایرانی در میان ۱۰۳ کشور جهان، در ردیف ۹۶ قرار می گیرد. این نهایت پس رفتگی و خفت و درماندگی برای ایرانیان در هنگام سفر به کشورهای دیگر است.
گذرنامه ایرانی سوای مسافرت به شماری از کشورهای وامانده و پس رفته جهان سوم آسیایی و آفریقایی، هیچگونه ارزش دیگر نداشته و نهایتاً موجب سرافکندگی و احساس پوچ بودن دارنده آنست.
محمد رضا یزدان پناه در گزارش خود می افزاید: ”
ایران تنها بر روی نقشه جغرافیا با افغانستان همسایه نیست؛ ایران و افغانستان در جدول اعتبار گذرنامه های کشورهای مختلف جهان نیز همسایه هستند؛ گذرنامه هر دو این کشورها تقریبا بی اعتبارترین گذرنامه های جهان است”.
به ایرانی مسلمان گرفتار بند آخوند باید مژده داد، گذرنامه ایرانی که در گذشته دارای ارزش ممتاز بین المللی بود، هم اکنون چنان خوار و برارزش شده که گذرنامه کشورهایی مانند آنگولا، اتیوپی، جیبوتی، لیبی، بنگلادش، بوسنی و هرزگووین، مصر، تایلند، امارات متحده عربی، ویتنام و مالزی، همگی از ایران وضعیت بهتری داشته و در صحنه بین المللی با مردمان این کشورها رفتار و برخورد بهتر و شایسته تری به عمل می آید.
اظهار نظر یک آخوند فرومایه ضد ایرانی
حجت الاسلام موسوی نژاد یکی از مزدوران حکومتی می گوید: “اولا که مردم مسلمان ایران موقعی که به پیروی از قاعد اعظم خود خمینی کبیر، بزرگترین انقلاب تاریخ را برپا کردند به فکر امروز بودند که تمام قدرت های شیطانی جهان به مقابله با آنها بپردازند. ثانیا آنچه اهمیت دارد نه گزارش چند موسسه صهیونیستی وابسته به دولت های امپریالیستی بلکه دل های ملت های مسلمان و انقلابی جهان است که همه با انقلاب اسلامی هستند.” او می گوید: ” شما همین الان پاشو برو لبنان، برو فلسطین، برو افغانستان، برو ونزوئلا ببین مردم تا بفهمند ایرانی هستی، چطور برایت سر و دست می شکنند”.
این جنایتکاران و مزدوران حقوق بگیر علی خامنه ای، با غارت و چپاول کشور و به باد دادن حیثیت و آبروی ملتی، با جسارت و بیشرمی خمینی جلاد بزرگ تاریخ کشورمان را قاعد اعظم خمینی کبیر نام می برند، و هردم تکیه بر ملت مسلمان ایران دارند.
ارزیابی گذرنامه کشورهای اروپایی
شرکت “هنلی و شرکا” در گزارش سال ۲۰۱۲ خود آورده که دانمارک، کشور دموکراتیک و ثروتمند شمال اروپا، معتبرترین گذرنامه را در میان تمام کشورهای جهان دارد. شهروندان دانمارک در سال گذشته میتوانستند بدون دریافت روادید یا ویزا به ۱۶۹ کشور جهان سفر کنند.
رتبه دوم به طور مشترک به سه کشور سوئد، فنلاند و آلمان اختصاص دارد که باز هر سه از کشورهای دموکراتیک و توسعه یافته شمال و مرکز اروپا هستند. شهروندان این کشورها در سال ۲۰۱۲ امکان مسافرت بدون ویزا به ۱۶۸ کشور جهان را داشتهاند.
بریتانیا، فرانسه، هلند و بلژیک، چهار کشور دیگر اروپایی هستند که شهروندان آنها امکان سفر بدون ویزا به ۱۶۷ کشور جهان در سال ۲۰۱۲ را داشتند و بدین ترتیب دارای سومین پاسپورت معتبر در تمام دنیا بودهاند. در حالی که بنا برگزارش سعید پیوندی : “وقتی یک ایرانی قصد مسافرت به خارج از کشور را دارد با حس کمتر بودن و تحقیر مواجه می شود. به همین خاطر است که می بینیم حتی در فرودگاه های کشورهایی مانند امارات، عربستان یا مالزی که هر سه کشور مسلمان هستند، بعضا با ایرانی ها با بی احترامی و خشونت رفتار می شود.”