پایان قرون وسطای اروپا، و آغاز آن در ایران
خانم “روت هورمنس گرین” نویسنده آتئیست و منتقد آمریکایی می گوید: “زمانی بود که حکمرانی دین بر جهان وجود داشت. آن دوران به عنوان دوران قرون وسطی (قرون تاریک تاریخ) شناخته میشود.”
آنچه هم اکنون در ایران جریان دارد نیز قرون وسطی مذهب اسلامی بر ایران است.
رژیم ایران چهره واقعی وحشتناک و جنایتکارانه حکومت مذهبی را در این سه دهه به وضوح به تصویر کشید. در حکومت های سکولار به دلیل وجود قوانین انسانی و تضاد این قوانین با قوانین بدوی و غیر انسانی مذهبی، دست مذهبیون در اجرای جنایتکارانه ترین قوانین به نام قانون خدا و مذهب، کوتاه می گردد. بدین سبب مذهبیون مجبور به روی آوردن به نکات انسانی، تزکیه نفس، جوانب مثبت انسانی هستند تا برای حفظ موقعیت دینی خود و ترویج مذهب خود، طرفداران بیشتری پیدا کنند. بدینگونه است که ادیان به مدرنیته دست میابد و در چشم جهانیان محترم و ارزشمند جلوه می کنند.
در فرتور پایین- خواهران مذهبی در کلیسایی از شهر شیکاگو دیده می شوند. این خواهران، برخلاف فاطی کماندوها و یا بسیجی های بالا که با قلبی ناپاک و پر از عقده به بانوان کوچه و خیابان حمله می کنند، اینها سرشار از مهر و دوستی و پاکدلی هستند. در گفتگوی با آنها هیچ نشانه ای از کینه توزی، انتقام و بدگویی دیده نمی شود.
مقایسه دوران قرون وسطی با دوران رنسانس
قرون وسطی یا سدههای میانه، نام یکی از چهار دوره تقسیمبندی تاریخ اروپا است. این چهار دوره عبارت است از؛
۱- دوران کلاسیک باستان،
۲- قرون وسطی،
۳- عصر نوزائی (رنسانس) و
۴- دوران جدید یا مدرن.
قرون وسطی در تاریخ اروپای غربی یکی از مهمترین مراحل تاریخی است . به این دوره قرون تیره یا Dark age نیز گفته می شود. ویژگی های اصلی این دوران؛ تاریک اندیشی، اختناق، حاکمیّت مذهبیون و احکام بر پایه قوانین مذهبی است. همزمان با اکتشافات و پیشرفت های علمی فراگیر، حکومت ها و قوانین خشن و بدوی مذهبی در دوران قرون وسطی، سرانجام جامعه اروپا را به دوران شکوفایی یا دوران رنسانس سوق داد.
دوران رنسانس: دوره خردگرایی، منطق، ریاضیات و انسانمداری است. در این دوره حکومت کلیسا و تفکرات مذهبی به کنار گذاشته شده و جنبش مردم سالارانه (دموکراسی) جایگزین آن می شود. تحولات و دگرگونیهای، علمی و فکری گوناگون در عصر رنسانس، پایههای اساسی این دوران را بنا نهاد.انقلاب های علمی و فکری سبب رشد و تحول جامعه اروپا شد.
به طور مثال؛ “نیکلاس کوپرنیک Nikolaus Kopernikus: ستارهشناس لهستانی، نظریه زمین مرکزی را مردود شمرد و خورشید را مرکز قرارداد. بدین ترتیب، زمین دیگر مرکز جهان و انسان نیز دیگر اشرف مخلوقات محسوب نمی شد. بلکه انسان موجودی بود در کیهان بیکران. اکتشافات “گالیلئو گالیله” ستارهشناس و فیزیکدان ایتالیایی، مفهومی تازه از حقایق طبیعی را به اثبات رساند که بنیادهای تعالیم کلیسا را خرافی و غیرواقعی نشان داد. و بدین ترتیب فیزیک را از اعتقادات پوچ مذهبی جدا ساخت. ” رنه دکارت” ریاضیدان و فیلسوف فرانسوی، عقل بشر را بهجای کتاب مقدس و سنت پاپ و کلیسا و فرمانروا قرار داد و…
تفاوت های فاحش خواهران مذهبی و مامورین گشت ارشاد
درست در زمانی که مامورین گشت ارشاد تجسم خشونت و نفرت در مذهب اسلامی هستند. خواهران مقدس مسیحی، تجلیگر عشق و محبت و ایثار شدند. در طول تاریخ، ترویج مذاهب با خشونت و اجبار، همواره به گریز جوامع از مذاهب و شکست حکومت های مذهبی منجر شده.
در مقابل تصاویر بدوی و غیر قابل باور دخالت های روزمره و ایجاد مزاحمت، حمله های وحشیانه و ضد و خورد هر روزه مامورین به اصطلاح ارشاد، برای بانوان آزاده روشنفکر در کشورهای اسلامی. نام نیکو و جاودان خواهران روحانی در عصر حاضر خودنمایی می کند.
یکی از مشهورترین خواهران روحانی، “اگنس گونجا بویاجیو”، راهبهٔ کاتولیک آلبانیایی
و معروف به مادر ترزا (Mother Teresa) بود. مادر ترزا قدیسه ای حقیقی، تجسم فرشته ای انسانی و پیامبر راستین قوانین حقوق بشری بود. مادر ترزا حتی صومعه را به قصد آموختن پرستاری و کمک به محرومان ترک کرد. وی تأسیس کنندهٔ ماموران امور خیریه در هند بود. نگاه نافذ، خردگرا و انسان دوستانه او، مردم و جهان پیرامون خود را جز کشتزاری، تشنه عشق و محبت نمیدید. مادر ترزا به خاطر خدمات
انسان دوستانهاش در سال ۱۹۷۹، جایزه نوبل صلح را به خود اختصاص داد.
یکی دیگر از خواهران روحانی معروف که سرگذشتی شگفت انگیز دارد. “دولورس هارت ( Dolores Hart) بانوی هنرپیشه مشهور سینمای هالیوود امریکا می باشد. هنرپیشه زیبا و با استعدادی که زمانی چشم جهان را با زیبایی و نقش آفرینی خود خیره کرده بود و حتی با بزرگترین هنرمندان امریکا از جمله “الویس پریسلی” همبازی شده بود. سرانجام عشق و محبتی وصف ناپذیری
را برگزید و خواهری روحانی شد. داستان زندگی این هنرپیشه معروف قدیمی و بانوی روحانی امروز به زیبایی و لطافت در فیلم مستند “خدا، از الویس هم بزرگتر است” ساخته شده. این فیلم نگاهی حقیقی و واقع گرایانه به خواهران روحانی، زندگی و گرایشات اخلاقیشان دارد.
کلام آخر
امروزه معروفترین خانم های چادری شناخته شده در ایران، زن معاون امام جمعه تویسرکان به دلیل فیلم سکس او و امام جمعه، و رئیس سابق موزه ملی، خانم شهناز تهرانی در ویدیو عشقبازی با معاون احمدی نژاد در آسانسور هستند!. مشهورترین تصاویر از خشونت و قصاوت قلب زنان گشت ارشاد، به غیر از برخوردهای هر روزه به اصطلاح منکراتی. تصویر انداختن حلق دار به گردن دختر عاطفه رجبی سهاله دانش آموز ۱۶ ساله و تصویر نیمه در خاک کردن بدن زنی گریان، توسط بسیج و گشت ارشادی برای جنایت وحشیانه سنگسار است!.
بسیاری از انسان ها برای مقابله با ترس از مرگ و شکست های زندگی و شخصی خود، نیاز روحی به خدا و مذهبی هر چند خیالی و ماورا طبیعی دارند. با این وصف، احترام و ارزش جهانی و طرفداران بیشتر، برای کدام یک از ادیان حاصل خواهد شد؟. خواهرانی که با عشق و محبت به مردمان محروم در سراسر جهان محبت روا می دارند، یا گرگ های وحشی گرسنه که به جان و ناموس مردم حمله می برند؟!… چه زیبا گفت شاملوی شاعر گرانقدر و پر آوازه عصر ما که؛ چقدر سخت است تا چیزی را به کسی بفهمانی که برای نفهمیدنش پول می گیرد.