بالون های فرستنده اینترنت در فضا
روزنامه دیلی میل، در تاریخ ۱۷ ژون ۲۰۱۳ از یک تحول بزرگ تکنولوژی خبر می دهد. سازمان گوگل پس از سالها مطالعه و بررسی توانست بالن هایی به قطر حدود ۱۵ متر بسازد که در آن سیستم گیرنده و فرستنده اینترنت نصب شده، و با پرکردن گازهلیوم به فضا و بالای جو می رود و در مدار زمین قرار می گیرد. تعداد
۳۰ از این بالن ها که در حوالی نقاط پرت و دورافتاده زلاند نو به آسمان فرستاده شده، می تواند منطقه بزرگی از سطح جهان را که امکان دسترسی به اینترنت کم دارند، پوشش دهد. آنچنان که گفته شده ۴/۸ بیلیون از مردم دور از دسترس اینترنت به طور کلی، و یا اینترنت ارزان محرومند که با این روش می توانند به کمک دستگاه های فرستنده نصب شده بر روی این بالن ها اینترنت بسیار ارزان دریافت کنند.
دسترسی به اینترنت ارزان در همه
لازمه دسترسی داشتن به اینترنت در جهان امروز داشتن تلفن و فایبر اپتیک Fibre Optic است که استفاده کننده را با دستگاههای بی سیم و فرستنده امواج تلفنی در تماس قرار دهد. امروزه داشتن اینترنت حتی در شهرهای پیشرفته جهان ارزان نیست و بخشی از هزینه های زندگی را شامل می شود. استفاده از اینترنت به کمک تلفن همراه هم که بسیار گران، و در همه جا امکان پذیر نیست. ولی این بالن ها که در بالای جو زمین در حال چرخشند، هرکدام منطقه وسیعی را مورد پوشش امواج اینترنتی قرار می دهند. و همان گونه که ما با نصب یک بشقاب بر روی پشت بام امواج تلویزیونی را دریافت می کنیم، با نصب گیرنده کوچکی در پشت بامها می توان امواج الکترونیکی را در هر شرایطی دریافت نمود.
مناطقی که از دریافت اینترنت محرومند
بسیاری از نقاط جهان که دورافتاده از شهرها، در میان کوهسارها، لابلای دره ها، و یا در دل بیابان های برهوت قرار دارند، از تماس مستقیم با جهان پیشرفته امروز نه تنها از ارتباط اینترنتی محرومند، بلکه از داشتن تلفنی که پاسخ گوی نیازمندی های آنان باشد نیز بر کنار مانده اند. شماری از کشورها نیز مانند چین، روسیه، ایران، افغانستان، دولت های غیر مردمی و دیکتاتوری بر سر کارند که دور مردم را حصار کشیده اند و از ارتباط آنان با جهان آزاد جلوگیری می کنند. اینجاست که گوگل پس از سالها مطالعه و بررسی و آزمایش در نواحی دورافتاده آمریکا و زلاند نو، هم اکنون این بالن ها را به آسمان فرستاده است.
چگونه از این راه دسترسی به اینترنت ارزان فراهم می شود؟
دلیل آنست که این بالن ها از جنس پارچه و پلاستیکند که در تهیه آنها هزینه چندانی نشده. مقدار گاز هلیوم آن نیزثابت بوده، و نیازی به پرکردن اضافی و مجدد نیست. شاید بتوان گفت که تنها هزینه مهم انجام این کار، نصب آینه های انرژی خورشیدی، و دستگاه گیرنده و فرستنده امواج اینترنتی باشد. از این هزینه ها که بگذریم، با توجه آن که هزینه تعمیر و سرویسی برای آن پیش بینی نشده، تصور نمی رود هزینه دیگری در کار باشد. اینها عواملی است که کمک می کند در هرجای پرت و دور افتاده جهان اینترنت به بهای بسیار ارزان در دسترس مردم قرار گیرد.
نکته پایانی
جهان کنونی، یک دهکده بزرگ است که همه مردم با هم در ارتباط و تماسند. تا ۳۰ سال پیش تماس انسان ها با نامه نگاری، پیام های شخصی و احیانن مسافرت افراد و دیدار از یکدیگر بود. ولی تکنولوژی پیشرفته کنونی مانند تلفن، فاکس، اینترنت و استفاده از کامپیوتر، جهانی را به هم دوخته و در تماس قرار داده است. گرچه دیکتاتورها و فاشیست های خودکامه ای هنوز وجود دارند که می خواهند به دور همگان زنجیر بکشند و مردم را در فراموشخانه و بی خبری و جهل قرار دهند، ولیکن پیشرفت سریع تکنولوژی و آسان شدن راههای ارتباط مردمی، تلاش ضد انسانی آنان را نقش بر آب می سازد.
هم میهنان ما به خوبی آگاهند که رژیم جهل و جنایت برای آن که چشم و گوش مردم ایران بسته بماند، صدایی شنیده نشود و اطلاعاتی از سوی مردم کسب نگردد، از روز نخست تا کنون به کینه توزی و دشمنی با مردم پرداختند. در گذشته که آخوندهای جنایکتارداشتن تلویزیون و رفتن به سینما را معصیت و گناه می دانستند. ولی از زمانی که خودشان توانستند به کمک آن به شستشوی مغزی مردم پردازند و خرد و درک را از مردم بگیرند، به گسترش آن پرداخنتد.
اکنون سالیان زیادی است که این رژیم ضد انسانی از داشتن بشقاب های گیرنده تلویزیونی مخالفت می کند و هر چند زمانی لشکر کشتارگر اسلام به خانه ها یورش می برند و بشقاب های گیرنده مردم را می شکنند و یا به تصرف خود در می آورند. استفاده و بهره برداری از اینترنت نیز موجب خشم و کینه رژیم قرار گرفته، و با فرستادن امواجی بر روی آن، مانع استفاده مردم شدند. اینجاست که فرستادن این بالن ها می تواند سدها را بشکند و هرگونه مانعی را برطرف سازد.