پیش گفتار:
دگرگونی در ویژگی های انسان، جانوران، گیاهها و یا تغییرات در اجسام طبیعی مانند سنگواره ها که با گذشت زمان رخ می دهد و ویژگی های ساختاری، بیوشیمیایی، و رفتاری آنان را تغییر می دهد، تکامل یا فرگشت نام دارد. فرگشت در جانوران بیانگر آنست از هرگروه و هر شکل زائیده تغیرات ژنتیک و تغییرات محیطی در طی قرن های گوناگون بوده، و در حقیقت همه آنان از نیاکان مشترکی سرچشمه گرفته اند. نیای مشترک جانداران امروزی بر می گردد به بیش از ۳٫۵ میلیارد سال پیش؛ یعنی از آغاز پیدایش حیات روی زمین.(۱-۸)
نظریه تکامل یا فرگشت در سال ۱۸۵۹ میلادی با انتشار کتاب «درباره مبدأ گونهها» توسط چارلز داروین بوجود آمد. کار گرگور یوهان مندل بنیز با بررسی گیاهان به توضیح الگوهای وراثتی ژنها کمک کرده و به نحوه عملکرد سیستم وراثتی آنان آشنا شد.
نظریه فرگشت در میان ملت های گوناگون
گرچه امروزه با پژوهش ها و بررسی های علمی نظریه فرگشت مورد پذیرش و قبول دانشمندان و دانش پژوهان سرتاسر جهان قرار دارد، ولیکن برای آنان که وابستگی شدید مذهبی دارند و الله و آسمان را مرکز کائنات و کل آفرینش می دانند و با منطق و علم فاصله دارند، تصور و پذیرش پدیده فرگشت غیر ممکن است.
بر این اساس، در کشورهای مسلمان، یهودی نشین، همچنین کاتولیک ها و ارتدکس های مسیحی که از دایره تعصبات مذهبی بیرون نمی روند، بیشتر، نظریه فرگشت پذیرفته نیست.
در گذشته مقاله های مستند و گویایی در زمینه فرگشت به وسیله همکاران و نویسندگان توانای ما باران ، و شکاک منطق
نوشته و پخش شده که خواندن آنان را به شما خوانندگان گرامی سفارش می کند.
جبهه گیری مراکز دینی با نظریه تکامل
پس از پخش و انتشار نظریه داروین از گذشته تا کنون با آن که این نظریه به عنوان یک مستند علمی در جوامع فرهنگی آموزش داده می شود، ولیکن از آنجا که دکان آخوندهای مذهبی را تخته نموده و افکار پوسیده آنان را نقش بر آب می سازد همواره مورد مخالفت و ستیزه جویی آنان قرار گرفته است. علی ایمانی نسب دانش آموخته و می توان گفت شستشوی مغزی شده حوزه علمیه قم در این زمینه می گوید:
”برخی از ملحدین که بنیانهای داروینیسم را در این روزگار بر دوش خویش دارند گهگاه مجبور به اعترافاتی می شوند که نشان می دهد آنها رد کنه ذاتشان به وجود خدا و اشکال اساسی در نظریه داروین اعتقاد دارند ولی به دلایلی که به خودشان ربط دارد مایل نیستند از این راه برگردند و کماکان بر عقیده خویش ژافشاری می کند. جناب حجت الاسلام و المسلمین علی ایمانی نسب که در خصوص مباحث دینی و عقیدتی و البته موضوع فرگشت مطالعات خوبی دارند یک تکه از اظهارات داوکینز در فیلم اخراج شدگان که مستند اصلی این نوشتار است را خمیر مایه این نوشتار کرده اند که در اینجا توجه شما را به آن جلب می کنم.”
” بنا به نوشته این فرهنگ باخته دینی، ریچارد داوکینز یک زیست شناس انگلیسی است که به خاطر اندیشه الحادی و ضد دینی اش از بزرگترین ملحدین جهان در عصر حاضر به شمار می رود. داوکینز بر نظریه داروین درباره پیدایش موجودات زنده که لازمه آن، پیدایش گونه های جانوری بدون یک نیروی هدایتگر هوشمند است، بسیار تأکید می کند و از این نظر از جدی ترین پرچم داران داروینسیت در عصر حاضر محسوب می شود. با این حال، در لابه لای سخنان داوکینز سخنانی به چشم می خورد که به صراحت، مدعای او را در اثبات نظریه داروین نفی می کند و همین هم باعث تناقض گویی های او شده است. ”
آماری از مردم آمریکا در پذیرفتن نظریه فرگشت
بنا برگزارش روزنامه دیلی مئیل در شماره یکشنبه ۲۸ دسامبر ۲۰۱۴، گرچه آمریکا یک کشور دموکرات و پیشرفته علمی و صنعتی به شمار می رود ولیکن یک سوم مردم آن همچنان مخالف نظریه فرگشت بوده، و بر این باورند که انسان از روز نخست تا کنون به همین شکل و ساختار جسمی و روانی بوده است.
این شمار زیاد مخالفین با پدیده فرگشت را تنها می توان به دلیل باورهای دگم و تغیر ناپذیر مذهب گرایان دانست.
نکته پایانی:
به باورمندان دینی که معتقد به آفرینش حیات از روز نخست به همین شکل و ساختار بوده و با نظریه فرگشت روی خوشی نشان نمی دهند، باید گفت که در طی ۱۵۰ سال گذشته این نظریه با انبوه زیادو بی شماری از شواهد و دلایل علمی از سوی هزاران دانشمند و پژوهشگر تأیید و پشتیبانی گردیده، در حالی که در این سالیان دراز حتی یک سند و نظریه مخالف دیده نشده است. آنچه را مخالفین فرگشت ارائه می دهند، تنها باورهای مذهبی است که بیشتر خیالی و تصوری است و نشان می دهد که آنان از زندگی وچگونگی هستی در پیرامون خود کمترین آشنایی و آگاهی نداشته و آنچه را تصور می کنند بدون هرگونه ارزش و جنبه علمی است.
بن مایه ها:
۱)-
Schopf, J.W. (1999). Cradle of life: the discovery of Earth’s earliest fossils. Princeton. ISBN 0-691-00230-4.
۲)-
Woese, C. (1998). “The Universal Ancestor”. PNAS 95 (12): 6854–۶۸۵۹٫
۳)-
Bibcode:1998PNAS…95.6854W. doi:10.1073/pnas.95.12.6854. PMC 22660. PMID 9618502.
۴)-
Theobald, D.L. (2010). “A formal test of the theory of universal common ancestry”. Nature 465 (7295): 21–۲۲۲٫
۵)-
Bibcode:2010Natur.465..219T. doi:10.1038/nature09014. PMID 20463738
۶)-
Doolittle, W.F. (February, 2000). “Uprooting the tree of life”. Scientific American 282 (2): 90–۹۵٫ doi:10.1038/scientificamerican0200-90. PMID 10710791. Check date values in: |date= (help)
۷)-
Levin, Harold L. ۲۰۰۵. The Earth through time. 8th ed, Wiley, N.Y. Chapter 6: Life on Earth: what do fossils reveal?
Bowler, Peter J. (2003). Evolution:The History of an Idea. University of California Press. ISBN 0-520-2 – (۸
Power, Peter J. (2003). Evolution:The History of an Idea. University of California Press. ISBN 0-520-26P