پیش گفتار:
کردهای عراق به دلیل اخلال و اغتشاش در بافت اجتماعی و به دنبال ضعف دولت در سیستم دفاعی آن کشور از فرصت سوء استفاده کرده و می خواهند بخشی از خاک آن کشور را جداکنند. بی گمان این نقشه دیرینه کشورهای ابرقدرت اروپائی مانند انگلستان، فرانسه، و کشور آمریکا است. آمریکا گرچه ظاهراً با این طرح مخالفت کرده ولیکن از آنجا که سیاست های آن کشور در راستای سیاستهای استثمار انگلستان است باید نقش مثبت او رادر تجزیه و تخریب عراق در شرایط کنونی، و ترکیه و ایران در آتیه ای نه چندان دور بپذیریم.
پراکندگی قوم های ایرانی:
مردم ایران از اقوام و گروههای گوناگونی تشکیل شده اند. شمارش قوم های اصلی با توجه به میزان پراکندگی آنان اینگونه است:
الف- فارسی زبان:
فارسی زبانان بر یازده گروهند: کرد، لر، گیلک، بلوچ، و….
جمعیت کردها در جهان حدود ۵۰ میلیون است که حدود ۷ میلیون آن در ایران به صورت پراکنده در بخشها و استان های گوناگونن زندگی می کنند.
ب – ترک زبان
ترک زبانان بر هفت گروهند: آذربایجانی، قشقائی، شاهسون، ترکمن، افشار، قاجار، و بیات
پ- عرب:
عرب خوزستان
ت- اقلیت های مذهبی:
مسیحیان، کلیمیان، زردشتیان، بهائیان، و آسوریان
حقوق اقوام ایرانی:
همه قومهای ایرانی دارای حقوق مساوی و یکسان بایکدیگر برای شرکت در همه فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی، و سیاسی کشور خود رادارند. آنان همچنین می توانند دارای هرگونه برداشت دینی و باور مذهبی باشند و آزادانه بدان عمل کنند. بنابراین، زندگی و بهره مندی در فعالیتهای بالا باتلاش و کوشش هرشهروندی شدنی و قابل اجراء است.
این برابری و تساوی حقوق هم برای بانوان و دختران میهن وجود دارد. بنابراین، یک رئیس جمهور می تواند از میان هریک از قومهای ایرانی نام برده بالا، یا از میان اقلیت های مذهبی، و یا از میان بانوان باشد.از آنجا که شمار بانوان نیمی از جمعیت کشورمان راتشکیل می دهد، شانس رسیدن آنان به پستهای بالای سیاسی و نمایندگی مجلس ملی بیشتر است.
اصالت قوم کرد:
مردمان کُرد، همگی از یک قوم و ریشه ایرانی هستند که در بخشهایی از خاورمیانه و آسیای مرکزی و در ایران به ویژه در شمال شرق و غرب ایران زندگی میکنند. جمعیت آنان به ترتیب درایران کنونی، ترکیه، عراق، و سوریه از بخشهای دیگر نام برده شده بیشتر است.
چرا وضع کنونی اینچنین آشفته است:
با آن که شرایط زندگی و اجتماعی همه اقوام ایرانی همچنین کردهای گرامی و عزیز از کشورهای همسایه ایران بهتر است ولیکن بازهم وضع کنونی کشورمان بسیار آش و لاش، و درهم و بی نظم و ترتیب است. هم اکنون رژیمی بر سرکار است که سوای گروه کمی از مزدوران، چند هزار آخوند شارلاتان و جنایتکار، بسیجی ها و شماری از پاسداران دزد و مزدوران آدم کش وطن فروش، و شماری از امت خردباخته که جمعاً شاید به ۵ میلیون برسند به مملکت و ۷۵ میلیون دیگر خیانت می کنند.
این خیانت آشکار شامل دزدی ها و سرقت بیت المال، تصدی و اشغال پستهای کلیدی سیاسی و اقتصادی و دیگر زیان های اجتماعی است که دود آن مشترکاً به چشم همه قوم های ایرانی می رود.
خیانت رژیم به همه گروهها:
اگر رژیم جلاد است و آدم می کشد، این کشتار در همه جا از تهران گرفته تا آذربایجان، خراسان، کردستان و بلوچستان دیده می شودو منحصر به یک منطقه خاص نبوده و نیست. اگر هم بود، بازهم همه قومهای ایرانی وظیفه دارند تا مشترکاً برای سرکوبی این رژیم ضد ایرانی و ضد انسانی بلند شوند.
نکته مهم: نکته مهم و قابل تذکر و یادآوری آنست که همیشه یک پارچگی و دوستی میان همه اقوام ایرانی بوده و هیچکدام از اقوام ایرانی و همچنین اقلیت های مذهبی نمی توانند گله کنند و یا دلیلی بیاورند که مورد بی مهری و تبعیض نژادی قوم و گروه دیگر قرار گرفته اند. در این مورد نگارنده تجربه های گرانبهائی از معاشرت، رفت و آمد و برخورد اقوام گوناگون دیگر و گروههای مذهبی دیگر دارم که می توانم با دلیل و منطق در مقاله ای جداگانه به آگاهی هم میهنان گرامی برسانم.
کردهای جدائی طلب عراق:
به تازگی کردهای عراقی سربرداشته و برای جدا شدن از کشور خود رجز خوانی می کنند. البته این رجزخوانی از ضعف و ناتوانی عراق کنونی است.عراق که در روزگار گذشته سرفراز، پابرجا، و محکم و قدرتمند بود به یکباره به دلیل سوء استفاده و زمزمه های خیانت بار تونی بلر نخست وزیر انگلیس و همکاری او با جرج بوش رئیس جمهور آمریکا در گیر مصیبت جنگ برای سالیانی چند و آنگاه برادار کشی و سودجوئی فرصت طلبان و دزدان شد.آنگاه جنگها و کشتارهای داخلی و دخالت بعدی کشورهای همسایه از جمله رژیم ایران به زانو درآمد.
کردهای عراق
در این ویدیو کردهای عراق در جلو کنسولگری ایران در اربیل جمع شده و تظاهراتی بر ضد خامنه ای! بر پا کرده اند.
سوء استفاده کردها درفروش نفت:
در اینمیان قوم کرد ساکن آن کشور از فرصت استفاده کرده، و با وجود ضعف و پریشانی حاکمین آن کشور نخست در ۲۵ سال پیش به صورت فدرال درآمده و بااشغال منابع نفت استان کرکوک و فروش قاچاق آن احتمالن به ترکیه و اسرائیل. هرگز پاسخگوی دولت مرکزی عراق نبوده است. غافل از آن که نفت و گاز ومنابع طبیعی دیگر هرکشور متعلق وسهم همه مردمان آن از هرقوم و گروه ونژاد است.
این عمل نادرست کردهای عراق مشابه رژیم دزد و غارتگر اسلامی در ایران است که پول فروش منابع طبیعی مانند نفت و گاز را میان وابستگان و مزدوران خود رژیم بخش می کند، و یا به مصرف لبنان و فلسطین و دیگر کشورهای متجاوز، آشوب طلب، و تروریست منطقه می رساند.
رؤیای جداشدن از عراق:
کردهای عراق که به طور ناعادلانه منبع نفتی کرکوک حقوق همه مردم عراق را دخل و تصرف کرده اند، زمزمه جدائی از عراق را به سر می پرورانند. زمزمه ای که بیگمان از سوی انگلیس استثمارگر و تفرقه انگیز در خاورمیانه آغاز، و کردهای عراق را هم بدین عمل ناشایست و ضدملی واداشته است. باید دانست که امروزه مانند گذشته کشور گشائی نیست که بتوان با یک حمله نظامی بخشی از خاک آن کشور را جدا کرد. مانند آنکه روسها با همکاری انگلیس ها یک سوم خاک ایران را در زمان فتحعلیشاه بی عرضه و بی لیاقت قاجار از ایران جدا کردند.
صدای آمریکا – در این ویدیو آقای علی جوانمردی با گفتگو با مردم اربیل نظر و عقیده آنان را در مورد همه پرسی سوم مهر امسال بیان می کند.
رأی گیری با توافق ملت عراق:
هیچ گروهی نمی تواند ادعاکند که باید قسمتی از خاک کشور خود را از آن جداشود. زیرا یک کشور به همه افراد ملت آن تعلق دارد و کسی را یارای حاتم بخشی نیست. حتی اگر دولت عراق هم اجازه دهد و رأی گیری عمومی باشد که بدون تردید باید با موافقت و اقدام دولت مرکزی عراق صورت گیرد، ولیکن باز هم دولت عراق نمی تواند از جانب تک تک مردم عراق تسلیم این رأی گیری شده و خود عامل اجرای آن باشد.
گروهای جدائی طلب کاتالونیا در اسپانیا سالهاست که با دولت مرکزی آن در حال مبارزه اند و در یک رأی گیری خودسرانه (آن چنان که کردهای عراق در پیش گرفته اند)، دولت مرکزی نیرو فرستاد و صندوق های رأی گیری آنان را به آتش کشید. درایتالیا نیز جدائی طلبان با برخورد خشن و قهرآمیز دولت مرکزی روبرو شدند.
سرانجام تصمیم به رأی گیری در عراق:
چنانچه در عراق کردها خودسرانه بدون موافقت دولت مرکزی و اقشار ملت این تصمیم را بگیرند و این رأی گیری انجام شود باید به سرانجام آن بیاندیشند زیرا فرجام خوبی نخواهد داشت:
۱- دولت مرکزی و یکایک مردم عراق به کینه توزی کردها خواهند پرداخت و بهترین شرایط آنست که اگر بدانان ضربه نزنند هرگز به دید آشتی و دوستی با هم میهنان کرد خود رفتار نخواهند کرد.
۲-همسایگان عراق از جمله ترکیه، ایران، حتی عربستان با این رأی گیری موافق نبوده و همچنان مخالف خواهند ماند و مخالفت خود را پیوسته نشان خواهند داد.
۳-تنها کشوری که موافق این همه پرسی ناقص و غیر مردمی است، اسرائیل می باشد که چشم طمع به نفت و گاز کرکوک دوخته و سهم مزدوری خود را در آینده اگر برای کردها آنچنان که می خواهند پیش برود، هرزمان از رژیم آینده کردها مطالبه خواهند کرد.
همچنین، دولت اسرائیل می خواهد به مرزهای ایران نزدیک شده و به مبارزه و چالش رژیم اسلامی بپردازد.
۴- کردهای عراق باید پیش بینی کنند که سرانجام این کینه توزی اسرائیل با رژیم ایران که هردو با قدرت نظامی بالا برخوردارند و با نفرت و کینه توزی به یکدیگر نگاه می کنند چه آش شله قلمکاری پخته خواهد شد و وضعیت خارمیانه به کجا خواهد کشید!.
۵- جدا شدن کردهای عراق که عملی نیست و اگر هم باشد به تنها کسی که سود می رساند مسعود بارزانی است که از جاه طلبی و خودبزرگ بینی بسیار بهره مند است.
۶- در حالی که داعش هنوز در بخشی از عراق مستقر بوده و همه روزه کشت و کشتاری انجام می دهد، کردهای عراق به جای همکاری با دولت مرکزی و دفع کامل این گروههای آدمکش اکنون غرق خودخواهی و مقام دوستی شده و خواهان رأی گیری بدون موافقت مردم عراق و یا حتی دولت مرکزی آنند.
در این ویدیو در باره آرزوی استقلال کردها از دولت مرکزی عراق گفتگو می کند.
یاسر صید محمدی کارشناس ارشد علوم سیاسی:
به عنوان یک جمع بندی نهایی مطالب گفته شده، که به آن اشاره شد، به این نتیجه میرسیم که اعلام استقلال کردستان عراق مخصوصا در شرایط فعلی از طرفی موجب ایجاد هزینه های غیر قابل پرداخت داخلی و در نتیجه شکنندگی اوضاع امنیتی داخل اقلیم کردستان شده و از سوی دیگر در بعد خارجی کردستان را با بحرانهایی رو به رو خواهد کرد هر یک به تنهایی پتانسیل شروع دور دیگری از زد و خوردهای منطقه ای را به دنبال خواهد داشت .
در چنین شرایط عدم اطمینان و نا امنی است که به دلیل سوق دادن منابع اقتصادی اندک موجود منطقه به سمت نظامی گری منطقه را با بحرانی اقتصادی و امنتی رو به خواهد کرد که منطقه بین النهرین و از جمله کردستان را زمینه مساعدی برای رشد و پرورش گروهای تروریستی قرار میدهد.
از آنچه گفته شد:
رؤیای جداشدن از عراق:
کردهای عراق که به طور ناعادلانه منبع نفتی کرکوک حقوق همه مردم عراق را دخل و تصرف کرده اند، زمزمه جدائی از عراق را به سر می پرورانند. زمزمه ای که بیگمان از سوی انگلیس استثمارگر و تفرقه انگیز در خاورمیانه آغاز، و کردهای عراق را هم بدین عمل ناشایست و ضدملی واداشته است.
رأی گیری با توافق ملت عراق:
هیچ گروهی نمی تواند ادعاکند که باید قسمتی از خاک کشور خود را از آن جدا کنند. زیرا یک کشور به همه افراد ملت آن تعلق دارد و کسی را یارای حاتم بخشی نیست. حتی اگر دولت عراق هم اجازه دهد و رأی گیری عمومی باشد که بدون تردید باید با موافقت و اقدام دولت مرکزی عراق صورت گیرد، ولیکن باز هم دولت عراق نمی تواند از جانب تک تک مردم عراق تسلیم این رأی گیری شده و خود عامل اجرای آن باشد. زیرا این عمل در حقیقت خیانت مستقیم به مردم عراق است.
نکته پایانی:
عمل نادرست کردهای عراق در فروش یکجانبه نفت مردم عراق مشابه رژیم دزد و غارتگر اسلامی در ایران است که پول فروش منابع طبیعی مانند نفت و گاز را میان وابستگان و مزدوران خود رژیم بخش می کند، و یا به مصرف لبنان و فلسطین و دیگر کشورهای متجاوز، آشوب طلب، و تروریست منطقه می رساند.