فیلم آرگو از چه چیز گفتگو می کند؟
هدف و برداشت فیلم آرگو در گذشته طی مقاله مستندی به آگاهی خوانندگان رسید. زمانی که سفارت آمریکا دراشغال و تجاوز اوباشان و لات های مزدور رژیم اسلامی قرار گرفت، ۶ نفر از دیپلمات آمریکایی که بیرون از سفارت بودند، از ترس خونخواران رژیم اسلامی،مخفیانه به سفارت کانادا پناهنده شدند. این فیلم از پنهانی فرستادن این۶ دیپلمات آمریکایی به خارج از ایران، به کمک سفارت کانادا گفتگو می کند.
رفتار ضد انسانی اشغال سفارت آمریکا در ایران، دور از هر مدنیت و انسانیت بود و از هرجهت محکوم است. در ابتدای فیلم آرگو، از اشتباه بزرگ آمریکا در مورد دسیسه و نقشه کشی برانداختن حکومت مصدق از سوی مزدوران و خود فروخته ها در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، با صراحت و درستی گفتگو می کند و پرده بر می دارد. ولی این کار وحشیانه رژیم اسلامی در اشغال سفارت آمریکا، تنها به دلیل خودپسندی آخوند و مشغول و سرگرم کردن مردم، و برای جا انداختن انقلاب اسلامی بود.
این ویدیو برنده شدن جایزه گلدن گلاب فیلم آرگو را در ژانویه ۲۰۱۲ نشان می دهد. از آن تاریخ این فیلم در لیست برندگان جایزه اسکار قرار گرفته بود.
اشغالگران خارجی چه نقشی در ایران داشتند؟
ملت ایران، در سراسر تاریخ به عنوان ملت نجیب، مهربان، و سر به زیر شناسانده شده و نام گرفته است. همه گروههای متجاوز به ایران، از تازی، مغول، تاتار، ترک و شماری دیگر، به آسانی و آرامی در قلب و دل مردم ایران جای گرفتند. سوای تازیان که همیشه روحیه تجاوزکارانه و خودکامگی و برتری داشته اند، سایر یورش کنندگان، رفته رفته خود را ایرانی نامیدند، و هرگروه منشاء خدمات و کارهای بزرگی شدند.
از نمونه های برجسته آن، شاه اسماعیل صفوی تا متحد کردن و یک پارچگی ایران، یا شها عباس بزرگ در گسترش و عظمت ایران، و یا نادرشاه افشار در باز پس گرفتن بخش های جداشده از کشور، و ساختن یک ایران نیرومند بود. دربار سلطان محمود غزنوی نیز زینت بخش ۴۰۰ چکامه سرا، داستان نویس، تاریخ نگار، و سخنرانانی مانند فردوسی، عسجدی رودکی، و مانند آن بود که تحولات بزرگی در ادب و فرهنگ، و تاریخ ایران گشودند.
پناهنده شدن لهستانی ها به ایران
در دوران جنگ دوم جهانی پس از اشغال لهستان توسط آلمان نازی هزاران لهستانی و یهودی های لهستان در سال ۱۹۴۳ میلادی از لهستان فرار کرده و به ایران پناهنده شدند. مردم و دولت ایران این میهمانان ناخوانده را گرامی داشتند و از هیچگونه کمک و رفتار پسندیده انسانی در مورد آنان کوتاهی ننمودند. دو تن از ایرانیانی که چند سال پیش به لهستان پناهنده شده بود، از رفتار ٰ خوب و انسانی عده ای از لهستانی پیر که از گذشته خود و یا پدر و مادرانشان تجربه و خاطره نیکویی داشتند، به این دو پناهنده همه گونه کمک و راهنمایی نمودند.
پس از جنگ های ده ساله ایران و روس، و از دست دادن ۱۷ شهر بزرگ ایران طی دو عهد نامه گلستان و ترکمانچایی، بسیاری از ایرانیان منطقه قفقاز و دیگر بخش های از دست رفته، و همچنین گروههایی از ارمنستان رفته رفته به ایران آمدند و با میل و افتخار بخشی از جامعه میهمان نواز ایران درآمدند.
فروکش و سقوط اخلاقی ما از کجا تا به کجا؟
از آغاز روی کار آمدن رژیم اسلامی، همه ویژگی های انسانی، دوستی، محبت، میهمان نوازی که در میان ایرانیان به گستردگی و فراوانی دیده و یافت می شد، جای خود را به خشونت، بی تفاوتی، بی مهری، خشونت، ضدیت، دشمنی، و سرانجام کینه توزی و انتقام داده است. اشغال سفارت آمریکا در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، و سفارت انگلیس در آذرماه ۱۳۹۰، به دستور و خواست مستقیم رهبران رژیم اسلامی، خشونت خیابانی و رفتار حیوانی با تظاهر کنندگان، شکنجه و تجاوز به زندانیان، و هرگونه کشتن و اعدامی که در سراسر ایران فراگیر شده، و یا یورش شبانه به خانواده ها و دستگیری نویسندگان، اعتراض کنندگان، و وبلاگ نویسان، همگی از فروکش و سقوط اخلاق و منش انسانیت در جامعه ما حکایت دارد.
سرنوشت جایزه اسکار سال ۲۰۱۳
بنا بر گزارش بی بی سی BBC ساعت ۵/۵ بامداد دوشنبه ۷ اسفند ما ۱۳۹۱، در هشتاد و پنجمین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار فیلم آرگو ساخته بن افلک برنده جایزه اسکار بهترین فیلم سال شد. برنده این جایزه را میشل اوباما، همسر رئیس جمهور آمریکا از کاخ سفید از طریق پخش زنده تلویزیونی اعلام کرد.
فهرست برنده های فیلم آرگو از این گونه است:
بهترین فیلم؛ آرگو بهترین بازیگر مرد نقش مکمل؛
الن آرکین، فیلم آرگو
بهترین فیلمنامه اقتباسی؛ کریس تریو، فیلم آرگو
بهترین موسیقی متن؛ الکساندر دسپلت، فیلم آرگو
جایزه اسکار فیلم آرگو بیانگر چیست؟
این جایزه بزرگ که لحظاتی پیش به فیلم آرگو داده شد، نشانگر آنست که مردم جهان، به ویژه هنرمندان و هنردوستان، تا چه اندازه از هرگونه خشونت، دیکتاتوری، خودکامگی و به بند گرفتن انسان ها بیزارند و به جای آن به آزادگی و آزاد زیستن و احترام به قوانین بین المللی علاقمند و دلبستگی دارند. درخشش فراوان این فیلم در میان کشورها و مردم جوان، مشت محکمی است که بر دهان ستمگران و خودکامگان تاریخ، به ویژه رژیم های ضد مردمی مانند رژیم اسلامی ایران کوبیده می شود.